Het verdere zwemtraject kan je raadplegen via deze visual 

PACO - PRÉ COMPETITIE

In deze groep (leeftijden 8-10j) bouwen de kinderen verder aan hun techniek van rugslag, crawl en schoolslag (inclusief de keerpunten en starten). Vlinderslag komt uitgebreid aan bod en wordt technisch aangeleerd. Verder wordt er aan uithouding en snelheid gewerkt en zal er dus af en toe een lange kilometer training of een sprintset tussenzitten. PACO wedstrijden zijn verplicht indien de kinderen de competitieve toer op willen gaan.

PACKS - PRÉ COMPETITIE

In deze groep (leeftijden 11-13j) bouwen de kinderen verder aan hun techniek van rugslag, crawl, schoolslag en vlinderslag (inclusief de keerpunten en starten). Verder wordt er aan uithouding gewerkt. Er zal ook op snelheid gewerkt worden in de vorm van korte sprintjes. PACO wedstrijden zijn verplicht indien de kinderen de competitieve toer op willen gaan.

STS EN WATERPOLO ZWEMMERS

Is competitie zwemmen niet meteen iets voor jullie, of willen de kinderen graag zwemmen vlot blijven combineren met een andere hobby dan hebben we nog twee groepen STS en WATERPOLO zwemmen.
Aangezien we ook een waterpolo afdeling hebben en veel zwemmers de beide sporten combineren, maken we een apart groepje waarbij ook waterpolo elementen verder getraind kunnen worden in de vorm van zwemmen.
In deze groep en in de STS groep bouwen de kinderen verder aan hun techniek van rugslag, crawl en schoolslag (inclusief de keerpunten en starten). Vlinderslag komt uitgebreid aan bod en wordt technisch aangeleerd. Verder wordt er aan uithouding gewerkt en zal er dus af en toe een lange kilometer training tussenzitten. PACO wedstrijden zijn niet verplicht maar worden wel nog aangeboden. 

Hobby en recreatie zwemmen - recreatief 

Vanaf de leeftijd van 13jaar kan er gekozen worden om je traject in de club enkel recreatief verder te zetten. 
Je zwemt graag en onderhoudt je hobby het liefst maximaal 2x per week. Dan is hobby zwemmen (2x per week) of recreatief zwemmen (1x per week) de groep voor jou. 
De aangeleerde techniek wordt onderhouden en er wordt aan basis uithouding/sprintvermogen gewerkt. 
Omwille van beperkte beschikbaarheid worden deze groepen eerst opgevuld met bestaande leden die voor dit traject kiezen, alvorens externen de kans krijgen de plaatsen op te vullen. 

 

!!

Vanaf 9 jaar kunnen zwemmers die geslecteerd worden in competitie zwemmen verder groeien. Naar eigen mogelijkheden wordt getraind en voorbereid op deelname aan wedstrijden op provinciaal en/of (inter)nationaal niveau.
Deze selectie kan gebeuren op verschillende momenten/leeftijden en in verschillende groepen. 

Overtuigd? Vul dan onderstaand formuliertje in.