Afgelopen zaterdag (31/5) werd tijdens de jaarlijkse kampioenenhulde Lore Beertens verkozen tot Sportvrouw van Oudsbergen.

Lore won afgelopen jaar goud en zilver op het Belgisch kampioenschap schoonspringen, stond op het podium op internationale wedstrijden in o.a. Kroatië en Nederland, én behaalde in augustus 2024 zilver op het Wereld Kampioenschap schoonspringen voor masters in Fukuoka - Kyushu (Japan).

Proficiat Lore met deze mooie erkenning en inzet als sporter en trainster voor de afdeling schoonspringen van GZVN!

Afgelopen zaterdag stond voor onze PACO-zwemmers het laatste PACO-zwemfeest van dit seizoen op het programma: het PACO-zwemfeest in Bree georganiseerd door zwemclub DMB - De Meerkoet Bree.

Onze GZVN’ers hebben er van genoten!

De afgelopen maand was het druk voor onze wedstrijdzwemmers met 4 opeenvolgende wedstrijdweekenden.

Van 8 tot 10 mei verdedigde Zoé de GZVN-kleuren in Oostende op de Speedomeeting.

Ze kwam in actie op 6 afstanden, haalde maar liefst 5 finaleplaatsen en keerde naar huis met 1 gouden en 2 bronzen medailles.

Ruim een week later stond onze eigen Memorial Christophe Jorissen (19 mei) op het programma, met 55 deelnemende GZVN'ers.

Ze zwommen in totaal 42 medailles bij elkaar en brachten GZVN naar een mooie derde plaats in het clubklassement.

• Goud was er voor Rube (3x), Viktor, Finn, Sem, Elise, Lauren, Amélie en Zoé (4x)
  • Zilver werd behaald door Alexander, Lars, Ilias M., Rafaël, Viktor, Finn, Sem, Elise (2x), Filippa, Laure, Lucie en Amélie (2x)
  • Brons tenslotte voor Alexander, Jordi, Lars, Simon, Rafaël, Sem, Linne, Lore (2x) Zara, Sofia, Lucie, Hannah (2x) en Amélie

En opnieuw een week later kwamen 11 GZVN'ers aan de start in Tremelo (26 mei).

Ze brachten 13 medailles mee naar huis:

• 4x goud (Ilias T. 2x, Kilian en Jessy)
  • 4x zilver (Tess, Manon, Zara en Ries)
  • 5 x brons (Maxime, Tess, Manon, Ries en Irini)

Een week later was het al juni en stond de GP Guy Coolen in Bree op het programma (2 juni).

Op deze wedstrijd zwommen de deelnemers 4 afstanden en nam de top-5 per leeftijdscategorie het tegen elkaar op in een afsluitende finale 100m wisselslag.

GZVN nam deel met 36 zwemmers, werd derde in het clubklassement en won 25 medailles:

• 12x goud (Kilian, Zoé 4x, Elise 3x, Jody, Ilias M. 2x, en Simon)
  • 3x zilver (Zoé, Kilian en Elise)
  • 10x brons (Finn 4x, Filippa, Elise, Jody, Ilias M., en Roderik 2x)

Finn, Zoé, Ilia M. en Elise wisten zich te plaatsen voor de finale 100m wisselslag en dat werd een groot succes met een eerste plaats voor Zoé en Elise, een derde plaats voor Finn en een 4de plaats voor Ilias M.

Proficiat allemaal en veel succes met de aankomende examens!